مقاله “جریان شناسی رویکردهای فقهی حوزویون به موضوع رمزارزها ” کار جدید شاخه ی پژوهشی گروه طلبگی تا اجتهاد تقدیم می شود به شما همراهان عزیز و بزرگوار…
این مقاله حاصل ساعتها وقت تخصصی بوده و از آنجا که با رویکرد آموزشی – پژوهشی تهیه شده است در آشنایی با موضوع نیز بسیار مفید است.. با ذکر صلوات دانلود فرمایید.
چکیده مقاله :
ارز رایج هر کشور یکی از مهمترین ارکان اقتصاد آن کشور است. بیش از دو دهه پیش موضوع رمزارزها مطرح شد و امروزه این مسئله به عنوان یک فرصت یا تهدید مهم در آیندهی اقتصاد جهان مطرح است. الحمدلله حوزویون با درک به هنگام از اهمیت مسئله به صورت متعدد و متنوع به تفقّه در مسئله ورود کرده اند و برای اثبات حلّیت و حرمت رواج این ارزها تحلیل های فقهی مختلفی ارائه نموده اند. برخی از ادله، ناظر به فضای ذات موضوع بوده و برخی دیگر با توجه به وضع فعلی رمزارزها و متصدیان فعلی آن در فضای امروز، مطرح شده اند، به تعبیر دیگر، ادلهی مطرح شده را می توان به ادلهای که از حیث ذات رمزارزها و مستقل از فاعل و مدیران کنونی آن به مسئله پرداخته اند و ادلهای که با لحاظ حیث فاعلی به موضوع پرداخته اند تقسیم نمود. در این مقاله پس از نگاهی گذرا به موضوع رمزارزها و موضوع شناسی این مسئلهی نوپدید، رویکردهای فقهی جریان های حوزوی موافق و مخالف و مبانی آنها مورد بررسی و کنکاش قرار می گیرد. در نهایت ورودها و رویکردهای اتخاذ شده توسط افراد حوزوی مقایسه شده و در قالب چند جریان با ادلهی مشخص دسته بندی منطقی گردیده اند. امید است که روز به روز ورود حوزویون به مسائل جدید فراگیرتر، روشمندتر، منسجمتر و با استحکام و قوت علمی و فقهی بالاتری انجام گیرد.
کلمات کلیدی: رمزارز، ارز رمزنگاری شده، پول مجازی، مقایسه تطبیقی، ماهیت پول، ارز دیجیتال