دولت چه تدبیری برای ۷۰میلیون میلیارد ریال! بودجه کشور اندیشیده است؟! + دانلود مناظره آقایان کشوری و معصومی راد

1
1214
۵
(۱)

مناظره کشوری و معصومی راد در مورد برنامه ششم توسعه

در این مطلب، یک بررسی آماری در مورد بودجه هایی که در برنامه ششم توسعه تخصیص پیدا خواهد کرد را خدمت شما تقدیم میکنیم. همچنین مناظره آقایان علی کشوری و معصومی راه را در این رابطه میتوانید مشاهده کنید.

در این مطلب پیرامون یکی از مهمترین مسائل پیش روی کشور با شما صحبت خواهیم کرد.

بحث خود را با طرح چند پرسش و پاسخ شروع میکنیم: 

  • ما در زندگی روزمره پول خود را چگونه خرج میکنیم؟
    • قطعا خواهید گفت بر اساس برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم به صورت ماهیانه آنها را خرج میکنیم. بنابراین هزینه کردن همواره بر اساس یک برنامه صورت میگیرد.
  • حال سؤال این است که درآمدهای یک کشور بر چه اساسی هزینه میشود؟
    • پاسخ این سؤال هم مشخص است، بر اساس برنامه بودجه سالانه ای که دولت بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی، طبق آن عمل میکند.
  • سؤال بعدی این است که آیا برنامه ای کلان تر از برنامه سالانه در یک کشور وجود دارد؟
    • پاسخ این است که بله، برنامه های ۵ ساله کشور. این برنامه ها اهداف و برنامه های ۵ برنامه و بودجه سالانه یک کشور را تعیین میکنند.
  • سؤال بعدی این است که ما در زندگی شخصی به طور متوسط در یک ماه برای حقوق ماهانه خود که رقمی حدود ۱ یا چند میلیون تومان است برنامه ریزی میکنیم، اما مجریان دولتی برای چه میزان از درآمد کشور در یک سال برنامه ریزی میکنند؟
    • ​پاسخ شما در جدول زیر نمایش داده شده است. در این جدول مشاهده میکنید که رقم بودجه سالانه کشور از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵ چه میزان بوده است.
سال بودجه (میلیارد تومان)
۸۹ ۳۶۸۰۰۰
۹۰ ۵۲۲۰۰۰
۹۱ ۵۶۶۰۰۰
۹۲ ۷۲۷۰۰۰
۹۳ ۷۸۳۰۰۰
۹۴ ۸۴۶۰۰۰
۹۵ ۹۵۶۰۰۰
  • با توجه به شیب صعودی بودجه سالانه و افزایش ۱۳ درصدی بودجه سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ میتوان پیش بینی کرد که برنامه ششم توسعه که ناظر به سالهای ۱۳۹۶الی ۱۴۰۰ است، برای این میزان از درآمدهای کشور نوشته شده است:
این مطلب هم خواندنیه:  تحلیل چرایی وقوع حادثه کربلا در کلام امام خامنه ای +دانلود مجموعه کلیپ واینفوگرافی های باکیفیت
سال پیش بینی بودجه

(میلیارد تومان)

۹۶ ۱۰۸۰۰۰۰
۹۷ ۱۲۲۰۰۰۰
۹۸ ۱۳۷۹۰۰۰
۹۹ ۱۵۵۸۰۰۰
۱۴۰۰ ۱۷۶۱۰۰۰
مجموع ۷،۰۰۰،۰۰۰
  • بنابراین دولت فعلی برنامه ای را تنظیم کرده است که برای ۷،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان از درآمدهای کشور، در آن تصمیم گیری شده است.
  • برای اینکه رقم فوق برای شما ملموس شود چند مقایسه انجام میدهیم.
  1. مقایسه اول: دولت تقریبا هر ماه مبلغ  ۳،۱۸۵ میلیارد تومان باب یارانه نقدی به ۷۰ میلیون ایرانی، پرداخت میکند. رقم فوق معادل ۲۱۹۷ ماه یا ۱۸۳ سال واریز یارانه نقدی است!!!
  2. مقایسه دوم: برای ساخت یک کارخانه سیمان مانند کارخانه سیمان مارگون در یاسوج، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است و میدانیم که در ایران حدود ۷۰ کارخانه سیمان مشغول تولید و تأمین مایحتاج سیمان داخلی و صادرات است. رقم فوق معادل هزینه ساخت ۴۷۰۰۰ کارخانه سیمان است.
  • سؤال بعدی ما این است که رقم بسیار کلان فوق، با کدام روش، بر اساس کدام مبانی، خطوط کلی، و برای تأمین کدام اهداف و آرمانها برنامه ریزی شده است؟
    • برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که تا کنون در ایران، ۱۰ برنامه توسعه نوشته شده است که ۵ برنامه آن قبل از انقلاب اسلامی و ۵ برنامه نیز بعد از انقلاب اسلامی نوشته شده است. برای آشنایی بیشتر با برنامه های توسعه ایران به اینجا رجوع کنید. 
    • در مورد مبانی و اهدافِ برنامه های توسعه باید بگوییم که تماماً بر اساس الگوهای توسعه غربی نوشته شده است اما بعد مطرح شدن مبحث «اگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» توسط مقام معظم رهبری و سیاست های ابلاغی تدوین برنامه ششم، همچنین همراهی مجلس شورای اسلامی با این موضوع، دولت جمهوری اسلامی موظف شد تا برنامه ششم را بر اساس مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تهیه و تنظیم نماید
    • اما آنچه که در عمل مشاهده شد این بود که دولت کوچکترین اهمیتی به توصیه رهبری و همچنین مصوبه مجلس شورای اسلامی قایل نشده و برنامه ششم را نیز به همان سبکی که برنامه های قبلی نوشته شده بود، تنظیم کرد.

حال که اهمیت برنامه ششم توسعه برای شما دوستان واضح شد، از شما دعوت میکنیم تا به این قسمت از برنامه تیتر امشب -که در تاریخ ۹۴/۱۲/۲۳ از شبکه خبر با موضوع «تضاد یا هماهنگی برنامه ششم توسعه با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، پخش شد- بنشینید.

در این برنامه حجت الاسلام علی کشوری و جناب آقای رضا معصومی راد رئیس امور فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور پیرامون موضوع فوق به بحث پرداختند که میتوانید بخش هایی از نقدهای حجت الاسلام کشوری را در زیر مطالعه بفرمایید:

  • حضرت آقا میفرمایند که الگوی پیشرفت اسلامی عبارت است از نقشه جامع اداره کشور اما آنچه دولت مدعی است که برنامه ششم توسعه را بر اساس آن نوشته است لایحه ای ۵ صفحه ایست، چگونه میتوان نقشه جامع اداره کشور را در ۵ صفحه آورد؟
  • آقای نوبخت در مصاحبه با دوماهنامه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت شماره ۷ گفته است:انتظار نباید داشت که الگوی پیشرفت بسیار مفصل و همه جانبه باشد در این صورت دیگر جایی برای برنامه های توسعه نخواهد بود. الگو، یک سرمشق در حد بیان چگونگی ارزشها و مختصات اساسی است”. به این ترتیب معلوم میشود که برنامه ششم توسعه بر اساس الگوی پیشرفت اسلامی نوشته نشده است.
  • آقای نوبخت در یک برنامه گفتند که ما در ایران ۱۰ برنامه توسعه نوشته ایم که همگی ناکارامد بوده اند!!!
  • برنامه ششم توسعه بر اساس کتاب نظام اقتصادی ایران، نوشته آقای روحانی تنظیم شده است نه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه ششم!
  • برنامه ششم در بعضی از بخش ها متأثر از مکتب نئوکینزی و گاها هم متأثر از مکتب نهادگرایی است
  • به صراحت میگویم به هیچ عنوان ردپایی از الگوی پیشرفت اسلامی در برنامه ششم توسعه وجود ندارد!!!
  • مملکت ما یک مملکت آزاد است، همان طور که در موضوع سیاست خارجی و قضیه برجام، ادبیات انقلاب راه دیگری را پیشنهاد میداد اما شاهد بودیم که در نهایت رهبری با نرمش قهرمانانه، مذاکرات را پذیرفت در مورد برنامه ششم توسعه و نسبت آن با الگوی پیشرفت اسلامی هم دولت مسیر پیشنهادی رهبری را دنبال نمیکند!!
  • به علت اینکه در سازمان برنامه ریزی کشور انقلاب فکری رخ نداد، برنامه های توسعه بعد از انقلاب هم با همان روش توسعه غربی نوشته شد و به اذعان دکتر نوبخت هیچ کدام عملیاتی نشده است! آیا ما بناید به فکر فرو رویم؟ آیا باید برنامه ششم را هم با همان روش برنامه های ده گانه قبلی بنویسیم؟
  • ما تمام تلاش خود را به کارگیری میکنیم تا مردم ایران از ماهیت برنامه های توسعه باخبر شوند و در رایزنی با نمایندگان مجلس تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا برنامه های توسعه با روش های غربی این بار در مجلس شورای اسلامی تصویب نشود! بلکه برنامه باید بر اساس نگاه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باشد.
  • اگر برنامه توسعه هم مانند برجام ۲۰ دقیقه ای تصویب شد، ۵ سال بعد می آییم و با هم راجع به ناکارآمدی این برنامه هم بحث خواهیم کرد
  • الگوی پیشرفت اسلامی چهارچوب کلی نیست و تعریفی که آقای نوبخت کردند به هیچیک از بخش های ادبیات انقلاب مستند نیست و استدلالی هم ندارد!

برنامه تیتر امشب از شبکه خبر

با موضوع: «تضاد یا هماهنگی برنامه ششم توسعه با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»

این مطلب رو پسندیدید؟

برای امتیازدهی روی یک ستاره کلیک فرمایید

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز این مطلب امتیادهی نشده. شما می تونید اولین نفر باشید!

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محسن بهرامی
۱۳۹۴-۱۲-۲۶ ۱:۱۹ قبل از ظهر
سلام علیکم…
پیشنهاد می کنم یک کارگروه بررسی مطابقت برنامه ششم توسعه پیشنهادی دولت با سیاست کلی برنامه ششم ابلاغی امام خامنه ای و شاخص های الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی در مدرسه تشکیل و تعدادی زیرگروه همه ی بخش های برنامه پیشنهادی رو دقیق بررسی و مستند نتایج تطبیق را منتشر نمایند…