مجموعه پوستر از شهید بزرگوار میرزا یونس استاد سرایی مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی

0
286
۵
(۲)

بسم الله الرحمن الرحیم ….
شهید میرزا کوچک خان جنگلی از شیرمردان مقاوم ایران بود که در حوزه های علمیه بالیده بود ولی در زمان لازم همانند استادش شهید مدرس یک مجاهد دست به سلاح تمام عیار شد و با استعمار مردانه جنگید … در ادامه مجموعه پوسترهای زیبایی از تصاویر این شهید بزرگوار که با هوش مصنوعی تصحیح شده اند تقدیم می گردد.

در سایت همایش میرزا نیز پوسترهای خوبی منتشر شده است که آنها را هم از دست ندهید…

پوستر شماره یک: نیرو می گرفتیم …

وقتی جوان گیلانی سرِ قبر میرزا كوچك خان می رود و می بیند این مرد تنها، این مرد باایمان و باصفا، اگرچه در وسط جنگل های گیلان در مظلومیت مُرد، اما شخصیت خودش را در تاریخ ایران تثبیت كرد؛ مُرد، اما یك مشعل شد. ما در دوران مبارزه ی خودمان، هر وقت نام میرزاكوچك خان را به یاد می آوردیم و شرح حال او را می خواندیم، نیرو می گرفتیم، او از همت و اراده و شخصیت و هویّت خود خرج كرد، برای این كه به یك نسل هویّت و شخصیت و نیرو و اراده ببخشد این بسیار ارزش دارد امثال او تعدادی بودند كه در غربت مبارزه كردند، در غربت هم مُردند؛ اما می بینید كه امروز غریب نیستند. جریان تاریخ، جریان عجیبی است، نگذاشت و نخواهد گذاشت شیخ فضل الله ها و میرزاكوچك خان ها و خیابانی ها و امثال اینها، همچنان كه غریب مُردند، غریب بمانند. دشمنان می خواهند این مفاخر را از دست جوان ایرانی بگیرند. از بیانات حضرت امام خامنه ای در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۰

پوستر شماره دو: از این مالک مولای متقیان تا این میرزای شهید مدرس…

دکتر علی مدرسی نواده شهید آیت الله مدرس درباره ارتباط شهید مدرس و میرزا کوچک خان چنین می گوید: در این تردیدی نیست که مرحوم مدرس تمام تلاش خود را در جهت تقویت میرزا کوچک خان انجام داد. ایشان قصد داشت میرزا کوچک‌خان را از شمال و سردارمحمدتقی‌ خان پسیان را از مشهد به تهران بکشاند و حرکتی شبیه به دوره مشروطه را در مقابله با استبداد رضاخان شکل دهد .
شهید مدرس مکرر به میرزا پیام می داد که به سمت تهران حرکت نماید اما نفوذ خائنین و منافقین در یاران جنگل و کنار کشیدن روحانیون میرزا را به غربتی عجیب سوق داده بود…
صریح ترین سخن شهید مدرس درباره میرزا کوچک پس از شهادت میرزا در نطق مجلس شورای ملی انجام شد. مدرس در مجلس گفت: «کاش در شرایط سخت کنونی مردان وطن‌پرستی چون میرزا تقی‌خان امیرکبیر، میرزا کوچک‌خان وسردار محمدتقی ‌خان پسیان داشتیم».
(ماهنامه شاهد یاران ویژه شهادت میرزا کوچک خان جنگلی آذرماه ۱۳۸۵ به نقل خبرگزاری دانشجو با اضافات)

این مطلب هم خواندنیه:  مجموعه پوستر از بیانات ناب استاد مرتضی آقاتهرانی حفظه الله

پوستر شماره سه : تنها باری که روح الله دیر رسید …

حضرت امام در طول عمر مبارک شان، تنها یک بار به گیلان سفر کرده اند و آن در زمان نوجوانی شان در حدود سال ۱۳۰۰ شمسی بوده است. ایشان در سن پانزده سالگی دقیقا زمانی که نهضت جنگل به رهبری سردار بزرگ میرزاکوچک خان جنگلی پنجه در پنجه استعمار افکنده بود به گیلان می آید تا به نهضت بپیوندد و روح انقلابی خود را تسکین دهد. اما ورود او به گیلان مصادف با شهادت میرزاکوچک و جمع شدن طومار نهضت جنگل شد.
(کتاب خمینی روح الله، نوشته سید علی قادری، مرکز حفظ و نشر آثار امام خمینی، چاپ اول، ۱۳۸۳، جلد اول، ص ۲۳۲ ۲۳۸-
با اضافاتی از وبلاگ رنگ ایمان از نویسنده)

 

پوستر شماره چهار: از هیئت تا کمیته …

جنگلی‌ها توانستند در مدت کوتاه خود نهضت در شمال ایران، چندین مدرسه نوین، چندین کارخانه بافندگی و چندین مرکز بهداشت را راه‌اندازی کنند و امنیت را برقرار سازند. شاید یکی از عوامل موفقیت جنگلی‌ها حمایت و مشارکت علما از نهضت بوده است. به روایت میرفخرایی «مرکز ثقل و مغز متفکر جنگل را هیئت اتحاد اسلام تشکیل می‌داد که افرادش به استثنای چند نفر همه از علما و روحانیون بودند». اما با کمال تأسف عده‌ای دگر اندیش نتوانستند این وضع راتحمل کنند، بنای به هم زدن وضع موجود را نهادند و «این وضع که تعدادی روحانیون زمام کار را به دست گرفته، کارگردانی و رهبری امور انقلاب را عهده‌دار شده‌اند به مذاق عده‌ای گوارا نیامد و ترتیبی دادند که «هیئت اتحاد اسلام» به «کمیته‌» تبدیل شد و در نتیجه این تغییر نام افراد غیرروحانی نیز توانستند به صورت رسمی به عضویت هیئت اسلام درآیند و اکثریت اعضای کمیته را به دست آوردند». اعضا که به ۲۷ نفر رسیدند بیشتر در جلسه حضور نمی‌یافتند و کمیته به سستی گرایید.
از نوشته های مرحوم حجت الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان، در بخشی از کتاب ارزشمند «چهارده قرن تلاش شیعه برای ماندن و توسعه»

 

پوستر شماره پنج: به برکت اخلاص او…

کتاب درباره میرزا کوچک زیاد نوشته شده است.خوشبختانه اخلاص این مرد موجب شده که برخلاف دیگر کسانی که در این صراط‌های مبارزات وارده شده‌اند اسمش سر زبان‌ها باشد و همه بشناسند او را … انشا‌ءلله چهره او بیشتر در بین مردم ما، جوان‌های ما، شناخته شود. ایشان یک واحد مینیاتوری از نظام اسلامی، جمهوری اسلامی را در رشت و همان محدوده خاص خودش، گیلان به وجود آورده است.
از بیانات حضرت امام خامنه ای حفظه الله در جمع اعضای ستاد کنگره بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی ۲۹ آبان ۱۳۹۱

این مطلب هم خواندنیه:  درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی: انتخاب استاد+پوسترهای زیبا

 

پوستر شماره شش: کنار کشیدند….

همه چیز از اختلاف افکنی نفوذی ها در صفوف روحانیون شروع شد. میرزا علاقه خاصی به شورایی کار کردن داشت. شهید ملا محمد خمامی مجتهد عالی مقام و شخص اول علمای گیلان با اینکه از یاران شیخ فضل الله و همراهان مشروعه خواه او در تهران و همکاران تهیه متمم قانون اساسی بود به هیئت اتحاد اسلام میرزا کوچک خان مشروطه خواه پیوست. ولی نفوذی ها این اتحاد را برنتافتند و حاجی خمامی را شهید کردند و برخی دیگر از یاران روحانی میرزا را تبعید کردند. میرزا در فکر متحد کردن و قیام مجتهدان و طلاب و مردم گیلانی علیه اشغالگران خارجی و دولت مستبد احمد شاه بود. به این منظور هیئت اتحاد اسلام را از روحانیون گیلانی تشکیل داد و ریاست آن را به آیت الله سید عبدالوهاب صالح ضیاء بری جوان سپرد. به این ترتیب هسته اولیه نهضت جنگل در سال ۱۲۹۲ در نرگستان روستایی در شهرستان صومعه سرا شکل گرفت و مرامنامه ای در ۹ ماده تصویب کرد تا بر اساس آن حکومت در دست نمایندگان مردم باقی بماند. با تبعید آیت الله و شهادت برخی دیگر از روحانیون کم کم تطمیع ها، تهدیدها و یاس های شیطانی اثر کرد و بعد از پیمان با انگلیسی ها در حفاظت از رشت روحانیون میرزا را تنها گذاشتند و کنار کشیدند. پس از آن نفوذ در حلقه مرکزی نهضت جنگل روز به روز بیشتر می شد. میرزا علاوه بر اعتقاد به شورا در پذیرش افراد هم بسیار باز عمل می کرد. از طرفی این گفته ی شهید مدرس را که برای فناوری به جای رفتن جوانان به غرب باید غربی ها را به ایران آورد را عملی کرد و از غربی ها در آموزش های نظامی کمک می گرفت. عاقبت میرزا هیئت مرکزی جنگل را که از اسلام فاصله گرفته بود …

 

پوستر شماره هفت : میرزا قبول نکرد …

میرزا کوچک، مرد تنهایی بود که به دو قدرت بزرگ آن روز دنیا – یعنی روسها و انگلیسیها – یک «نه»ی بزرگ گفت. نه با روسها ساخت، نه با انگلیسیها؛ اما در کنار او کسانی بودند که می خواستند با دستگاه حکومت آن روز –  بعد هم با رضاخان که تازه می خواست سر کار بیاید – مبارزه کنند، اما به روسها پناه می بردند؛ به باکو رفتند و بند و بستهایشان را کردند و به ایران برگشتند و سرسپرده آنها شدند. اما میرزاکوچک خان قبول نکرد و حاضر نشد سازش کند؛ او، هم با انگلیسیها جنگید، هم با قزّاقهای روس جنگید، هم با لشکر رضاخانی – و قبل از رضاخان، آن کسانی که بودند – مبارزه کرد؛ با احسان اللّه خان و دیگران هم کنار نیامد. (از بیانات حضرت امام خامنه ای، در دیدار با مردم گیلان در رشت، ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۰)

این مطلب هم خواندنیه:  مجموعه پوستر از شهید آیت الله مرتضی مطهری رحمه الله

 

پوستر شماره هشت : از هفت نفر تا هفده نفر …

نهضت جنگل به دو دروه تقسیم می‌شود؛ یک دوره آن اصیل است و دوره دیگر دوره‌ای است که کمونیست‌ها بعد از کنگره انزلی در آن کودتا می‌کنند و عملا میرزا به قهر به جنگل می‌رود. اینجا نقطه آغاز ضعیف شدن است. یک بخش از هسته اولی که در نهضت جنگل حضور داشتند هسته گرداننده جمعیت اتحاد اسلام بود. این هسته شامل هفت نفر بودند که همه‌ آن‌ها روحانی بودند و هیچ فرد غیر روحانی در آن حضور نداشت. خود این جمعیت متأسفانه تحت فشار منوَر فکرانِ بیرون از نهضت جنگل تبدیل به کمیته اتحاد اسلام می‌شود. بدین ترتیب افراد غیر روحانی به داخل این هسته نفوذ پیدا می‌کنند که این حرکت خود باعث نوعی انحراف می‌شود. در اینجا میرزا نمی‌تواند مقاومت کند و جمعیت اتحاد اسلام تبدیل به کمیته اتحاد اسلام می‌شود. اعضا از هفت نفر روحانی به بیست‌وهفت نفر روحانی و غیر روحانی می‌رسد. اختلافات شروع می‌شود و نهضت رو به شکست حرکت می‌کند. (گفتگوی پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی با دکتر مظفر نامدار در آذر ۱۴۰۰)

 

پوستر شماره نه: از استادی درس خارج فقه و اصول تا تفنگداری و مجاهدت…

پس از آموزشهای مکتبخانه ای در سن نوجوانی وارد حوزه علمیه رشت شد و به تحصیل علوم اسلامی مشغول شد. او در مدرسه حاجی حسن صالح آباد و مدرسه جامع رشت به یادگیری علوم حوزوی مشغول شد. مدتی هم در یکی از حجره های طبقه اول مدرسه نایب الصدر بازار زرکشان ساکن شد. مبرزا یونس تحصیلات مقدماتی را تا ۱۴ سالگی در رشت تمام کرد و تا ۲۸ سالگی که به درجه اجتهاد رسید تحصیلات تکمیلی را فرا گرفت. پس از رسیدن به درجه اجتهاد به طلاب جوان در حوزه های علمیه قزوین و تهران درس خارج فقه و اصول آموزش داد. وقتی دشمن هجوم کرد وجهاد لازم شد تفنگ دست گرفت و در میدان حاضر شد. استادش شهید مدرس دو دور کل شاهنامه شصت هزار بیتی را خوانده بود. میرزا یونس جلوتر رفت و در میان یاران جنگل سنت شاهنامه خوانی را هم راه انداخت … (برگرفته از ماهنامه یاران شاهد، ویژه سال روز شهادت سردار جنگل میرزا کوچک خان جنگلی، ش ۱۳، آذرماه ۱۳۸۵ با اضافات)

 

این مطلب رو پسندیدید؟

برای امتیازدهی روی یک ستاره کلیک فرمایید

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای: ۲

هنوز این مطلب امتیادهی نشده. شما می تونید اولین نفر باشید!

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها