بسم الله الرحمن الرحیم
نشستی پیرامون مسائل مذاکرات انرژی هسته ای
نشست از اقتصاد مذاکره ای تا اقتصاد مقاومتی، با حضور دکتر میرکاظمی -وزیرسابق نفت- در مدرسه علمیه معصومیه(سلام الله علیها) برگزار گردید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی طلبگی تا اجتهاد، دکتر میرکاظمی در بخش نخست سخنان خود، به واکاوی ریشههای اصلی مشکلات اقصادی کشور پرداخت. وی منحصر دانستنِ مشکلات اقتصادی در عواقب تحریمها را ساده انگاری و ناشی از محاسبات غلط دانست و خاطر نشان کرد، علل اصلی مشکلات اقتصادی در سه حوزه ساختاری، مدیریتی و تحریمها قابل تقسیم است که البته بخش قابل توجهی از این مشکلات به ترتیب مربوط به نواقص ساختاری و در درجه بعد، کاستی های مدیریتی و در درجه آخر، فشار تحریمهاست.
ایشان در ادامه افزودند که ما بر اساس تجارب به دست آمده متوجه شده ایم که طرف مذاکره کنند به هیچ وجه قابل اعتماد نیست، در ضمن تجربه تاریخی نیز نشان میدهد، در هر زمینهای که ما به جوانان و قوای درونی کشور تکیه کردیم، توانستیم در آن زمینه، رتبهای جهانی کسب کنیم و بر عکس در تمام زمینههایی که متوصل به بیرون از کشور شدیم، شکست خوردیم.
رئیس کمسیون انرژی مجلس، در بخش دوم سخنان خود به بازخوانی تجربیات به دست آمده از دور اول مذاکرات -که توسط تیم مذاکره کننده فعلی انجام شده بود- بر اساس کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای» نوشته دکتر حسن روحانی پرداخت.
در بخش پایانی جلسه، دکتر میرکاظمی، به سؤالات حاضرین در جلسه با موضوعاتِ واقعیت ماجرای بابک زنجانی، ارتباط تحریم های بانکی و فتنه ۸۸، نقش مجلس در نظارت بر عملکرد تیم مذاکره کننده و … پاسخ گفت.
رئیس کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد که «اگر تیم مذاکره کننده اقدام به انتشار گزاره برگ مذاکرات لوزان نکند، بنده خودم هفته آینده اقدام به جمع آوری امضاء جهت سؤال از رئیس جمهور خواهم کرد».
از لینک زیر میتوانید صوت جلسه به همراه فایل پردهنگارِ (پاورپوینت) تهیه شده توسط دکتر میرکاظمی را دریافت نمایید.
پرده نگار(پاورپوینت) دکتر میرکاظمی
صوت کامل جلسه
گزارش تصویری جلسه