بسم الله الرحمن الرحیم …. علامه ی شهید سید محمد باقر درچه ای در برهه ای از عصر خود مجتهد اول ایران بوده است و شاگردانی چون آیت الله بروجردی رحمه الله و شهید مدرس و سید ابوالحسن اصفهانی و میرزا علی آقای شیرازی و آقا نجفی قوچانی در محضر ایشان تلمذ کرده اند… او از همفکران و همراهان شهید شیخ فضل الله نوری رحمه الله در جریان مشروطه بود وبعدها تشکیل مجلس شورا توسط غربزدگان فراماسون را حرام اعلام فرمودند. ایشان در آخر توسط عوامل رضاخان به دلیل مخالفت با او و امتناع از دیدار به شهادت رسیدند.
در ادامه پوسترهایی از این عالم عظیم الشان تقدیم می شود:
پوستر شماره یک: السید الشهید الذی هو استاذ الشهیدین…
علامه سید محمد باقر درچه ای رحمه الله استاد شهید آیت الله سید حسین بروجردی و شهید آیت الله سید حسن مدرس بود. آیتالله سید حسین بروجردی (رحمه الله) در میان اساتید متعددش چه در اصفهان و چه در نجف عنایت ویژهای به مرحوم درچهای داشتند و شاخصترین استاد خود را ایشان میدانستند، چرا که فرموده بودند: منبعد از دیدن حوزه درس سید محمدباقر درچهای نیازی به نجف نداشتم. همچنین مکرر از ایشان شنیده شد که میفرمودند: مبانی علمی خود را در اصفهان آنچنان محکم کرده بودم که توقف در نجف و اساتید بزرگ آنجا نتوانست، اکثر مبانی مرا عوض کند. آیتالله بروجردی (رحمه الله) در مورد شاگردان علامه درچهای : شاگردان آقا در هر حوزهای که بودند، چشم و چراغ آن حوزه بودند و میدرخشیدند و معلوم بود که این روحانی ملّا و با سواد، شاگرد آقای درچهای بوده است. (ستاره ای از شرق، سید تقی درچهای(نوه مرحوم علامه درچهای)، ص ۷۸۶)
پوستر شماره دو: فقیه و طبیب و انقلابی …
علامه شهید سید محمد باقر درچه ای رحمه الله در علم طب، قوانین طبی و طب سنتی استادی قابل و مورد توجه بود. طبیب معروف اصفهان “میرزا ابوالقاسم گوگردی طبیب” اگرچه در زمان خودش سرآمد اطبا بود، ولی در مقابل تخصص طبی علامه خود را کوچک میدانست، این خضوع و فروتنی نه فقط در زمان حیات او و به جهت رعایت ادب نسبت به ایشان بوده، بلکه این تواضع پس از درگذشت علامه هم ادامه یافت. مرحوم علامه در همان زمان قبل از عزیمت به نجف، تدریس طب را شروع کرد و شاگردانی قابل هم تحویل داد. (سید مصلح الدین مهدوی، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ص ۳۷۱)