نمودار آشنایی اجمالی با علم اصول بر اساس کتاب کلیات علوم اسلامی (اصول فقه) شهید مطهری

3
3555
۵
(۲)

نمودار آشنایی اجمالی با علم اصول

در این مطلب، نمودار اجمالی دیگری به منظور آشنایی با علم اصول خدمت شما عزیزان تقدیم میگردد.

ایده علم اصول همان انگیزه مطالعه و فراگیری علم اصول یعنی روش استنباط احکام از منابع اربعه توسط فقیه است و در اهمیت علم اصول همین بس که برای رسیدن به اجتهاد در میان تمامی علوم حوزوی، در علم اصول قطعا باید مجتهد بود زیرا علم اصول روش فهم دین است.
آشنایل با علم اصول و مسائل آن برای هر محصلی که در ابتدای فراگیری آن علم است نیاز است و در این نمودار سعی شده تا خواننده را در زمینه مطالعه و تحقیق در این علم ترغیب کند.
این نمودار برگرفته از کتاب “کلیات علوم اسلامی (اصول فقه)” استاد شهید مطهری است، و سعی شده تا عناوین کلی با اندکی توضیح درآن جای داده شود اما بر طلبه و دانشجوی محترم لازم است تا برای تبیین مطلب و ذکر مثالها حتما به کتاب اصلی رجوع کند.
و از همه بزرگواران خواهشمندم که اشکالات،نکات فنی، علمی و … که به نظرتان میرسد را در جهت تکامل و پیشرفت کار بیان فرمایید.
در پایان گفتاری از آیت الله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی در زمینه اهمیت علم اصول فقه را نقل قول میکنم:

به قول امروزی‌ها، اصول روش فهم کلمات و الفاظ است که امروزه حتی در دانشگاه‌های غربی رشته‌های فراوانی برایش درست شده است. یکی از طلبه‌های بسیار با استعدادی که از شاگردهای حضرت والد بود، می‌گفت: چندین سال در لندن در علم ژنتیک کار کردم؛ یک رشته‌ای در دانشگاه آنجا به نام رشته زبان‌شناسی به وجود آمده بود که الآن هم در ایران رایج شده است. او می‌گفت: من نوشته‌های اصولی خودم را که از درس والد شما داشتم، برای پروفسوری که آنجا بود،ترجمه می‌کردم و این پروفسور به قدری تعجب می‌کرد که علمای ما صدها سال پیش این تحقیقات را کرده‌اند که امروز بزرگان دانشمندان آنها همه، سر این مسئله مانده‌اند که این کلام راباید چطور معنا کرد؛ من یک طور می‌فهمم و شما طور دیگری می‌فهمی‌؛ در زمان صدور نوع دیگری می‌فهمیدند؛ اصولیین مسئله ظواهر را مطرح کرده‌اند، مسئله حقیقت و مجاز را مطرح کردند؛ مسئله قرینه و ذی القرینه را مطرح کردند. این است اصولی که ما قدرش را خیلی هم نمی‌دانیم. 

این مطلب هم خواندنیه:  دانلود الگوریتم اجتهادی محقق ثانی رحمه الله از بیان خود ایشان در رساله طریق استنباط احکام

این مطلب رو پسندیدید؟

برای امتیازدهی روی یک ستاره کلیک فرمایید

میانگین امتیاز ۵ / ۵. تعداد رای: ۲

هنوز این مطلب امتیادهی نشده. شما می تونید اولین نفر باشید!

اشتراک در
اطلاع از
guest
3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سید رضا شاه عالمی نژاد
سید رضا شاه عالمی نژاد
۱۴۰۲-۱۲-۱۶ ۱۰:۱۵ قبل از ظهر

سلام
خدا بهتون اخلاص و توفیق مستدام دهد
ای کاش فایل ایکس مایندش رو هم قرار دهید

پاسخ:
پاسخ:
۱۳۹۷-۰۳-۱۱ ۴:۲۵ بعد از ظهر
سلام علیکم

دوست عزیز فایلی که در این مطلب منتشر شده است، پی دی اف است! نه ایکس مایند
اما در مورد تقریرات ایکس مایندی باید عرض کنم که ایکس مایند یکی از بهترین نرم افزارهای جمع بندی و نمودارسازی دروس است که لازم است طلاب عزیز با آن آشنا شوند، اما در مواردی نوسندگان محترم، نسخه پی دی اف رو هم قرار میدهند و بنده هم بهشون میگم که این کار رو بیشتر انجام بدن
سید
۱۳۹۷-۰۳-۱۱ ۴:۱۴ بعد از ظهر
سلام. فایل های ایکس مایند چه فائده و کاربردی داره؟
لطفا فایل پی دی اف تقریرات اصول رو بزارین.
ممنون